Dodik “zaboravio” da je izvrijeđao Đokoviće: “Poštovani Djoker Nole, ostvarili ste sjajan niz rezultata…”

Ova poruka iznenadila je mnoge, s obzirom na to da je Dodik nedavno uvrijedio Đokovićevu obitelj, nazivajući ih "teškima" i koristeći uvredljiv izraz

Novak Đoković, nekadašnji svjetski teniski broj 1, danas je poražen u finalu Wimbledona od Carlosa Alcaraza rezultatom 2:3 u setovima. Unatoč porazu, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, Milorad Dodik, čestitao je Đokoviću na nastupu u finalu.

Dodik se obratio Đokoviću putem Twittera, a njegovu poruku prenosimo u potpunosti:

Poštovani Djoker Nole (Novak Đoković), ostvarili ste sjajan niz rezultata i ulaskom u finale najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu postigli ste povijesni uspjeh. Iako niste ostvarili željeni rezultat u finalu, pokazali ste svoje sportsko umijeće, kao i mnogo puta do sada, te ste potvrdili zašto ste najbolji teniser svih vremena.

Napravili ste nezaboravne trenutke za sve ljubitelje tenisa diljem svijeta tokom cijelog turnira, a nas u Republici Srpskoj, koji vas snažno podržavamo, učinili ste ponosnim i sretnim.

Hvala vam što ste nepresušan izvor inspiracije i vodilja za sve mlade generacije. Želim vam mnogo uspjeha u daljoj karijeri, dobro zdravlje i da i dalje dominirate teniskim terenima diljem svijeta – napisao je Dodik.

Ova poruka iznenadila je mnoge, s obzirom na to da je Dodik nedavno uvrijedio Đokovićevu obitelj, nazivajući ih “teškima” i koristeći uvredljiv izraz. Izjava je bila izrečena u emisiji “Oko” na RTS-u, nesvjestan da će biti emitirana.

dnosno četvrtfinalu. A mi sve bazirali… – kazao je Dodik u pauzi emisije Oko na RTS-u, očito ne znaju da će sve otići u eter.

 

Source: Bosnia Press

Preporučeno:

ZadnjeObjavljeno

Najčitanije